Make your own free website on Tripod.com

A menhely

Home
Rólunk
Felhívások, infok
A menhely
Tagság
Örökbefogadás
Mit tegyél ha kóbor állatot találsz?
Gazdira váró állataink
Sikersztori
Állatkínzás
Állatkísérletek
A bunda
Kíméletes vásárlás
Az ivartalanításról
Elveszett állatok
Archív szoba
Bloggolunk..
Szponzoraink
Érdekességek, tudnivalók

bannersketch.gif


.. ne a legjobb ruháidban gyere :)

ZARANYI ERDŐ

 

Az egyesületnek több év után sikerült rátalálnia egy területre, ahol az állatokat tarthatja.

 

A Zaranyi erdőben található telep, melyet sikerült kibérelni nagyon lepusztult állapotban volt és van jelenleg is, rengeteg munkára lesz szükség ahhoz, hogy jó körülményeket lehessen biztosítani az ott élő állataink számára.

 

GAZDIRA VÁRÓ KUTYUSOKNAK NYITOTT KÉPGALÉRIÁNKBAN TOVÁBBI KÉPEK IS RENDELKEZÉSRE ÁLLNAK A MENHELY TERÜLETÉRŐL!

menhely - 2006-ban
hpim4113.jpg

 

 

NEM MINDIG SZÉGYEN A FUTÁS

 

A majdani kutyafuttatók… Rengeteg ötletünk van a menhely kiépítésére, de először egy tereptisztítást kell végeznünk ugyanis a terület sajnos mindenféle szeméttel és balesetveszélyes gödrökkel van tele..

 

Bár a kerítést megcsináltuk az első dolgok között, még mindig javításra szorul néhány helyen.

A majdani kutyafuttatók...

eddig nem lett rá pénz..

VILLANY ÉS VÍZ … AZ ADÓ 1%-OS FELAJÁNLÁSOK KÖSZÖNHETŐENEZ A PROBLÉMÁNK MEGOLDÁSRA KERÜLT. EZÚTON IS NAGYON KÖSZÖNJÜK!!!

 

Azonban sajnos a menhely területe és az egész erdő a PARVO vírussal fertőzött, emiatt az oltatlan kölyökkutyákat és a beteg, legyengült immunrendszerrel bekerülő felnőtt kutyákat a védőoltás és a védettség megszerzéséig - ami kb. két hét az oltás után - nem tudjuk elhelyezni a menhelyen. Kérjük Kaposvár lakosságát, hogy segítsen nekünk az ilyen kutyusok - főleg a kölykök - IDEIGLENES elhelyezésében. A kutyákkal kapcsolatos költségeket természetesen egyesületünk megtéríti ebben az esetben.

 
 

2006.

nyár

 

AZ Ő FEJÜK FELETT NINCS MINDIG TETŐ..

 

Kutyáink nagy részét fedél alá tudtuk elhelyezni, azonban vannak olyan részei a menhelynek, ahol az épület tetőszerkezete hiányos, beázik, vagy már régen beomlott. Nagy a belvíz és a sár mindenütt, főleg télen és tavasszal.. Szeretnénk 2007-ben megoldani ezeket a problémákat, ezért várjuk önkéntesek jelentkezését is ezekre a munkákra.

 

Itt kérünk mindenkit, aki felesleges raklapokkal, forgáccsal, szénával (ami a kutyaházak kitűnő bélelése lenne, jobb mint a ruha v. szőnyeg) rendelkezik írjon, telefonáljon nekünk. Nagyon szívesen fogadunk bármilyen felajánlást! KÖSZÖNJÜK!

további régi és friss képek -->

 

Generated image

A MENHELY 2008-BAN
 
Weboldalunk indulása, 2006 óta rengeteg pozitív változás történt menhelyünkön: víz és villany bevezetése, új kennelek, tetőépítés már meglévő kennelek fölé, új kutyaházak, biztonságos ketrecajtók, konténer a frissen műtött, lábadozó állatok számára, raktárhelység, stb. EZEK A FEJLESZTÉSEK NEM JÖHETTEK VOLNA LÉTRE AZ ÁLLATSZERETŐ EMBEREK ADOMÁNYAI, ADÓ 1% NÉLKÜL.
 
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta menhelyünket és ezáltal a gazdátlan állatokat!

TÉRKÉP

tábla

Irányjelző táblákat helyeztünk el a Zaranyi erdőben, ezzel is megkönnyítve a hozzánk kilátogatók kijutását a menhelyre

új teto"

A külső kennelek (a 2006-os kép bal oldalon) felére tető épült, a másik felére a tetőépítés folyamatban van. A külső kennelsor előtt egy árok is kialakításra került az esővíz elvezetése céljából. Így már nem kell sárban, esőben dideregni kutyusainknak valamint nyáron is elviselhetőbb számukra a hőmérséklet az árnyékban.

security

A menhely dolgozói számára is jobbak a körülmények, a lakókocsiban étkezni és még aludni is lehet, ha muszáj.

új kennelek

Az állatoknak adományozott új kennelek fedettek, padlózattal ellátottak, így könnyebb őket tisztán tartani és esős időben sem kell sárban taposni a kutyusoknak. Az ajtók erősek és zárásuk is könnyebb.

teto" építés folyamatban..

A még nyitott külső kennelekre folyamatban van a tető építés. Reméljük, mihamarabb elkészül, így egyetlen kutyának sem kell majd az időjárás viszontagságait átvészelnie. 

új kutyaházak

Új kutyaházakkal is büszkélkedhetünk, melyek az adományozók nevével ellátottak és nagyobbak mint a régi kutyaólak.