Make your own free website on Tripod.com

Nederlands

Home
Rólunk
Felhívások, infok
A menhely
Tagság
Örökbefogadás
Mit tegyél ha kóbor állatot találsz?
Gazdira váró állataink
Sikersztori
Állatkínzás
Állatkísérletek
A bunda
Kíméletes vásárlás
Az ivartalanításról
Elveszett állatok
Archív szoba
Bloggolunk..
Szponzoraink
Érdekességek, tudnivalók

Organisatie Philip Natuur- en dierenbescherming

hpim4113.jpg

hpim3719.jpg

22220288.jpg

hpim3694.jpg

22982097.jpg

22982106.jpg

Onze vereniging werd opgericht in Kaposvár, Hongarije, op 10 augustus 2000 onder de naam “Dr. Foltény Imre Vereniging voor de bescherming van natuur en dieren”.

 

Ons grootste doel is het redden van dieren.

We brengen verlaten of mishandelde honden en katten samen en proberen een nieuwe thuis voor hen te vinden. 

 

Onze vereniging werd opgericht in Kaposvár, Hongarije, op 10 augustus 2000 onder de naam “Dr. Foltény Imre Vereniging voor de bescherming van natuur en dieren”.

Ons grootste doel is het redden van dieren.

We brengen verlaten of mishandelde honden en katten samen en proberen een nieuwe thuis voor hen te vinden.

 

In mei 2002 ondertekenden we een contract met de stadsbesturen, die ons het recht gaven deze dieren te verzorgen en te onderzoeken in het plaatselijk asiel.

Vanaf dan kreeg geen enkel dier nog een spuitje om in te slapen.

Momenteel hebben we 136 honden onder onze hoede. We proberen hen de beste verzorging te geven totdat we andere gastvrije en liefhebbende families voor hen vinden. Ons allerbelangrijkste doel is om een dierenasiel op te richten, waar de dieren die wachten op een adoptie, kunnen leven in een veilige, nette en gezonde omgeving.

 

Na lange onderhandelingen, kregen we uiteindelijk een perceel voor het dierenasiel, waarvan de bouw  tijdens de lente kan beginnen - deels met financiële steun van de lokale overheid en grotendeels met de hulp van particulieren en ondernemingen.

Tot onze spijt zijn we op dit moment, door financiële problemen, genoodzaakt de honden in slechte omstandigheden te huisvesten. Er is geen regenwater, verwarming, elektriciteit noch kookgelegenheid.

 

De organisatie begon onder de vorm van een ‘familiehandel’, opgezet door een enthousiaste drieling en hun moeder. Momenteel tellen we bij benadering 70 leden. Sommige van hen helpen de organisatie door jaarlijks lidgeld te betalen. Anderen nemen ook actief deel in het dagelijks werk: etensresten van schoolrestaurants verzamelen, de dieren voeden en met hen gaan wandelen, de administratie, het commercieel beleid, reclame en andere activiteiten.

De leden vertegenwoordigen alle leeftijden en sociale statussen; van lagere schoolkinderen tot gepensioneerden en van dierenartsen tot zakenlui.

 

We lanceerden verschillende campagnes in de stad: deze streven naar het verwerven van meer leden en het verzamelen van basisbenodigdheden, voornamelijk hondenvoer en geld.  Op de foto kan je de kleine giftdozen zien die we in supermarkten, cafetaria’s van scholen, kapperszaken en dierenwinkels plaatsten om geld in te zamelen.

 

Zoals u kan zien, zijn de leden van onze organisatie vol enthousiasme en klaar om de handen uit de mouwen te steken. Toch is dit nog niet genoeg. Daarom vragen wij u om ons te schrijven en uw ideeën, ervaringen en adviezen door te geven.

 

Als u een financiële bijdrage wilt storten, is dit ons rekeningnummer :

 

Volksbank Rt. 14100110-35768149-01000004

 

Ons e-mailadres is:

 

PhilipEgyesulet@gmail.com

Fotos