Make your own free website on Tripod.com

Örökbefogadás

Home
Rólunk
Felhívások, infok
A menhely
Tagság
Örökbefogadás
Mit tegyél ha kóbor állatot találsz?
Gazdira váró állataink
Sikersztori
Állatkínzás
Állatkísérletek
A bunda
Kíméletes vásárlás
Az ivartalanításról
Elveszett állatok
Archív szoba
Bloggolunk..
Szponzoraink
Érdekességek, tudnivalók

Generated image

ÖRÖKBEFOGADÁSI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

az örökbefogadás fontos feltételei:
 
- a szerencsés kutyus kiválasztása KIZÁRÓLAG személyesen történhet, a menhelyre való személyes látogatás után és az örökbefogadási szerződés kitöltésével (honlapunkról letölthető)
- az örökbefogadás kötelező díja: 1 db veszettség oltás ára (esetlegesen az ivartalanítási költség bizonyos hányada)
- az örökbefogadott állatot az egyesület "szúrópróbaszerűen" ellenőrzi, nem megfelelő tartási körülmények esetén az állat elkobzásra kerülhet

Gazdira váró állatok

Ha szeretnéd látni a kutyusokat, kattints az alábbi linkre:

.. gazdira váró kutyusok albuma ..

Kedves leendő örökbefogadó!

 

Az örökbefogadható kutyusok listája nem

 

teljes, sokkal több állat vár gazdára az egyesület menhelyén...

 

EZÉRT kérünk mindenkit, hogy TELEFONON érdeklődjön további információért az örökbefogadásra váró kutyusok iránt valamint időpontegyeztetés céljából.

 

Telefonszámunk:

06-30-968-02-18

Köszönjük.

22220288.jpg

 

4.jpg

Vihar Béla: A kutya

Könyörögtem, hogy adja vissza sárga szőrű kicsiny kutyám. Így loholtam sírva-ríva a sintér kocsija után. Ne bántsa! Adja vissza, bácsi! zokogtam, kértem, a gyerek...A kövön megdöccent a kordé, s nyikorogtak a kerekek. Vitte kutyám, a hűt, a kedvest, egy láda börtönfenéken. Ringott a ló hátán az ostor, s követtem rab pajtásom én. - Megöli! Meg! - tépett a szívembe, - Meg ám! - csúfolt ki a kerék. Már láttam is a sujto bunkót, huroktól megvérzett fejét. Vitte a láda boldog kedvem, a kószálások víg sorát, vitte a mellemhez simuló lágymeleg, buksi homlokát. Cserébe érte rézgolyómat kínáltam, s hozzá szép botom...Sötéten ült bakján az ember, s az út nem sikolt: irgalom! Kiáltanék!...A kocsi messze!...Elnyelte por, zörgés, zsivaj. Csak magának sír, aki gyenge, csak törött, csorba kard a jaj. De alkonyatra hazatért ő, mint csatából a katona. Mily iszonyat villant szemében, testén vad küzdelmek nyoma. Vesztőhelyen, a gyilkos kézzel vívott tusát, és megszökött? Élni akart, hogy engem lásson, s kergetőzzünk a fák között? Nem bújt hozzám, bár megöleltem. Becéztem, hívtam, elfutott. Talán a csalódás fájt neki, hogy én is erőtlen vagyok. Éjt-naphosszat fel-felvonított. Meg nem értettem, hogy miért, nem feledheti, aki rab volt, az acélhurkot és a vért. Ütöttem is, játszani jöjjön, de soha többé nem tudott, s egy reggel hiába kerestem, az éjben merre bujdosott. A mezőt jártam, hogy megleljem, kerestem,míg csak este lett...És akkor, mintha láttam volna, ott fut, ahol a fellegek...Aranyszőre fényben világol, vágtat a csillagokon át!- s onnan a távol végtelenből szellő sodorja panaszát.

22220226.jpg

PHILIP Természet- és Állatvédő Egyesület - Kaposvár - 2000-2008

Google
 

Generated image

egy rendkívül hasznos weboldal

22220150.jpg

Néhány gondolat az ÖRÖKBEFOGADÁSRÓL...

 

A kivert kutya siratója

[HARMONET.HU]

 

A kutyákat megunják. Lessie, a 101 kiskutya, a szibériai szánhúzó kutyák és a harcikutyák divatját a hónaljban lapuló pincsik váltják fel. És körülbelül ebben a sorrendben is jutnak az utcára. Onnan jó esetben az igényes menhelyek egyikére, vagy sintértelepre és onnan kerülnek gazdához. Vagy nem..A gondatlanság mellett a legnagyobb indok a kutyáktól való megválásra a költözés, kórház, haláleset.

Segítsenek jóemberek!
Akik gondatlanok, egyszerűen kidobják a kutyát. Aztán a jószágot elüti az autó, a villamos, agyonverik a suttyók, vagy - és ez a ritka jó eset - elkapja valaki, ad neki egy újabb esélyt, állatotthonba viszi, vagy új gazdihoz juttatja, esetleg magához veszi örökre. Akik új gazdához juttatnának kutyát, gyakran beleszeretnek, megtartják. Legtöbbjüknek azonban több kutyája van, és nem tud újabbat befogadni. Sokszor olyan állatbarátok akadnak össze egy kutyával, akik nem tudnak huzamosan állatot tartani, de rövid ideig gondozni tudják.

A kivert kutya reménysége
Kik jelentkeznek kutyáért, az idős nénitől a fiatal párokig. Az örökbeadós akciók, televízióban nagyon sikeresek. Az adás után sokan kérik a kisállatokat.


Felelőssé tetted magad azért, amit megszelídítettél!
A felelősség az örökbefogadásnál és az örökbe adásnál hatalmas nagy. Ezért ez nem is baj, ha kevés kutya kap gazdát, az a lényeg, hogy azok a gazdák az Igaziak legyenek. Hogy egymásra találjon kedenc és gazda. Gyakran látni, hogy aluljárókban gazdát keresnek kisállatoknak. Ezt minden jóérzésű ember helyteleníti. Megfelelő ellátás hiányában, oltatlanul, víz és élelem nélkül vannak a kutyusok és cicusok az aluljárók alkalmi állatbarátainál. Az is előfordult, hogy keverék állatot oltási könyv és ivartalanítás nélkül, "adománynak nevezett" pénzért árultak.

Támadókutyák pedig nincsenek!
Az örökbefogadók gyakran az állatok betegségétől, vagy a kutyaharapástól félnek. Félelmük többnyire alaptalan. Ha a kutya biztonságban érzi magát, nem fél - vagyis félelemből sem kell támadnia - reménnyel fordul az emberek felé. Nem szoktak harapni, támadni, agresszíven viselkedni a befogott kutyák. A félős kutya is hamar megszelídül, megnyugszik. Az állatorvosok pedig csak egészséges, többnyire ivartalanított állatot garantálnak az örökbe fogadónak.

A kutyavásárok és a hanyagolók
A sorozatok szerepe nagy, a kiskutyákat a szülők apró gyermekeiknek veszik, gondolkodás és felelősség nélkül. A kutyaszaporítók - direkt nem szólunk tenyésztŐkről! - pedig vakon eladnak bármit, ha vevő érkezik. A dalmatákkal a skót juhászokkal és a szánhúzó kutyákkal már igen sokan megjárták. A szibériai husky például sokszor megszökik, hatalmas a mozgásra és a csapatra való igénye.

A kutyaszeretet kiskátéja

1. Csak akkor fogadj az életedbe egy kutyát, ha képes vagy életformádat az ő szokásaihoz igazítani!
2. Csak akkor vállalj érte felelősséget, ha képes vagy és képes leszel ellátni, ha éhes, ha beteg, vagy ha bármilyen gondozásra van szüksége.
3. A kutya betegsége esetén fizetned kell állatorvosi költséget!

4. A kutya szép külleméért jó minőségű felszereléseket kell vásárolnod számára (A hálóhelytől a pórázokon át a szájkosárig és a kefékig!) sőt néha kozmetikába is érdemes vinned!
5. A kutya testalkatától függően étkezik. Megfelelő vitaminokat kell kapnia az egészséges fejlődéséhez. Gondold át, ha kutyát választasz, hogy kis, vagy nagytestű kutya alkalmas a számodra
6. A kutyának rendszeres mozgásra és térre van szüksége. Csak akkor vállalj kutyát, ha legalább napi három órát sétálni tudsz vele, és mozogni tudtok közösen. (Ez neked is jó!)
7. A kutyát jutalmazni és büntetni is tudni kell. Ehhez szükséges az, hogy családtagjaitok is befogadják a kis jószágot, és egyetértsenek azokban a nevelési elvekben, amiket Te megkövetelsz a kutyánál.

A kutya és a gazdái
Már a kölyök kutya tudja, hogy ki a főnök a háznál. A kapcsolatterápiával foglalkozók és a nevelési tanácsadók is javasolják, hogy a fiatal párok a gyermekvállalás előtt vásároljanak kutyát. A kutyatartás során ugyanis kiderülnek azok a nézet különbségek, amikben a két "szülő", vagy a jelen esetben a kiskutyáért és a neveléséért felelős "gazda" között feszülnek. A pár ugyanúgy fog majd viszonyulni kisgyermekéhez, mint kutyájához.

Hecsedli
Így nevezték el azt a bobtailt, akit Péter és Éva vittek haza. A kiskutyával szemben érdekes módon Péter volt engedékenyebb, Éva pedig következetesebb. Éva adott enni a kutyának, Péter járt vele többet sétálni. A kiskutya imádta mindkettejüket, de Évát tartotta a főnöknek, Pétert pedig a pajtásának. Amikor Hecsedlit a kutyaiskolába vitték és a kiképző elmondta ezt a párnak csúnyán összevesztek. Hecsedli nevelésével kapcsolatban rengeteg kompromisszumot kellett kötniük, és meg kellett tanulniuk, közös elveken nevelni a kutyát. Egy év múlva saját babájukat - Hecsedli hátán lovagoltatva - teljes egyetértésben és következetességgel nevelték.